Tummelin tarina

Tummelin historia ulottuu vuoteen 1960, jolloin ensimmäinen Tummeli-tuote lanseerattiin maatalouskäyttöön lypsyvoiteeksi. 1980-luvulla tuotesarja laajentui kotitalouksien ihonhoitoon, kun monikäyttöinen Tummeli Hoitovoide kehitettiin erityisesti hyvin kuivan ja rohtuneen ihon hoitoon. Tummeli-tuotteet ovat hajusteettomia ja iho tehokkaasti kosteuttavia. Tuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinävedellä.

lypsyvoiteiden klassikko

Tummeli on alun perin kehitetty lypsyvoiteeksi, ja siitä muodostuikin todellinen lypsyvoiteiden klassikko. Punaiset purkit herättävät monille lämpimiä muistoja maaseudun maitotiloilta. Lypsyvoidetta käytettiin etenkin konelypsyjen jälkeen, jolloin haluttiin estää bakteerien kasvu ja rohtumien syntyminen lehmien utareissa.

Lypsyvoiteen ohella Tummeli laajeni vähitellen myös kuluttajatuotteiksi. Tummeli Hoitovoiteesta tuli kuluttajien keskuudessa suosittu käsi- ja jalkavoide tuhdin rasvakoostumuksen ansiosta. Ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen isojen purkkipakkausten rinnalle ilmestyi myös kuluttajille suunnitellut tuubituotteet. Navettakäyttöön tarkoitettu Tummeli-tuote lakkautetiin vuosina 2015-2016.

tummeli pet lemmikkien oma sarja

Myös kotitalouksien lemmikit ovat löytäneet Tummelin tehon. Tummeli hoitovoidetta on käytetty perinteisesti koirien polkuanturoihin ja hevosten hoitoon. Viimeisin Tummeli-uutuus, käsivoide probioottisella ruisuutteella, lanseerattiin vuonna 2017. Tänä vuonna lanseerataan täysin uusia Tummeili-tuotteita: kosteuttava Tummeli Jalkavoide ja pihkauutetta sisältävä Emulsiovoide. Lemmikit saavat myös oman hygieiniasarjan. Tummeli PET -tuotesarjan tähtiraaka-aine on lapin metsistä kerätty pihkauute. Tuotesarja sisältää lemikeille sopivan hammastahnan herkullisella paahtopaistoaromilla, tassuvoiteen ja oman shampoon.

vastuullisuus

Tuotekehitystiimimme työskentelee Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä. Tuotteemme valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden tuotantolaitoksilla, jossa työllistämme 60 henkilöä. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Takeena toimintamme vastuullisuudesta on laatu- ja ympäristösertifikaatti. Lue lisää vastuullisuudesta Bernerillä: https://www.berner.fi/vastuullisuus/