Vastuullisuu

Tummeli tarjoaa laadukkaita ja kotimaassa tuotettuja tuotteita ihonhoitoon. Tummeli on osa kotimaisen perheyhtiö Bernerin brändivalikoimaa. Tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus. Vastuullisuustyötämme ohjaa Bernerin Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma tavoitteineen. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen, ja kuulemme mielellämme myös käyttäjiemme näkemyksiä vastuullisuutemme kehittämiseksi edelleen. 

  

Tuotekehitys ja tuotanto 

Tummeli-tuotteiden tuotekehitystiimi työskentelee Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä pääkonttorissamme. Tuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden tuotantolaitoksilla, jossa työllistämme yhteensä noin 60 henkilöä, ja olemme Heinäveden suurin yksityinen työnantaja. Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices). Tuotteet valmistetaan Heinävedellä 100 % uusiutuvalla energialla.     

Raaka-aineet 

Tummeli-tuotteiden raaka-aineiden valinnassa tärkeä periaate on korkea laatu ja puhtaus. Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat turvallisia. Tällä hetkellä suurin osa kosmetiikan raaka-aineista ostetaan Euroopasta, koska Suomessa raaka-aineiden valmistusta on vähän. Käytämme eurooppalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista, mutta osa raaka-aineista tulee myös muualta maailmasta. Tummeli-tuotteet ovat vegaanisia. 

Palmuöljy 

Emme Bernerillä käytä palmuöljyä sellaisenaan tuotteidemme raaka-aineena. Palmuöljyä kuitenkin käytetään yleisesti kosmetiikan raaka-aineiden valmistuksessa.  Ostamme muutamaa toimittajaa lukuun ottamatta kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseneksi kuuluvalta raaka-aineen toimittajalta. RSPO kehittää periaatteita kestävälle palmuöljytuotannolle.  

Eläinkokeet 

Kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi tehtävät eläinkokeet on EU:ssa kielletty maaliskuusta 2013. Berner Oy ei osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi. Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön mukaisia. 

Pakkausmateriaalit 

Tummeli-tuotteiden pakkaukset tulevat meille Euroopasta. Pyrimme vähentämään pakkauksissa käytetyn muovin määrää. Bernerin vastuullisuusohjelman tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettävää, kierrätettyä, uudelleen käytettävää tai biohajoavaa.