Tummeli pet – lemmikin hygienian hoitoon

Kuinka usein koiran turkkia täytyy pestä, riippuu pitkälti koirarodusta, turkin pituudesta ja sen laadusta. Jopa saman rotuisilla koirilla voi olla keskenään eroja, kuinka hyvin turkki hylkii likaa. Lemmikin turkki kannattaa pestä, kun se on likainen.

Yleisesti karkeakarvaiset rodut vaativat vähemmän turkin pesua, kun taas pitkäkarvaista koiraa täytyy pestä useammin. Turkin ulkonäöstä ja tuntumasta voi päätellä, tarvitseeko turkki pesua. Likaisesta turkista voi jäädä rasvainen tuntuma käteen tai turkki yleisesti vain haisee pahalle tai tunkkaiselle.

Aina turkki ei lähde puhtaaksi pelkällä vedellä. Koirashampoon avulla lika irtoaa paremmin. Tummeli PET koirashampoo pesee turkin hellävaraisesti samalla sitä kosteuttaen. Tummeli PET koirashampoota voidaan käyttää myös muiden karvaisten lemmikkieläinten pesuun.

Kuinka koiran turkki pestään?

Alkuun koira kastellaan huolellisesti vedellä, päästä poispäin suihkuttaen. Tummeli PET -koirashampoon voi levittää turkkiin sellaisenaan eli sitä ei tarvitse erikseen laimentaa. Tarvittaessa shampoota voi levittää suoraan turkin likaisimpiin kohtiin ja hieroa sormenpäillä aivan turkin tyveen asti.

Shampoon kannattaa hetken antaa vaikuttaa ennen pois huuhtelua. Koirat saattavat kääntää pesun aikana vaistomaisesti pään alas, joten koiran leukaa voi kevyesti tukea alhaalta päin, jolloin estetään pesuveden valuminen silmiin.  Pesun jälkeen turkki voidaan kuivata siihen erikseen tarkoitetulla kuivaimella. Jos käytät fööniä, varmista, että lämpötila on lemmikille sopiva.

Leppoisat lenkit tassuvoiteella

Koirien polkuanturat voivat kulua asfalttilenkeillä tai talvella, kun kovat pakkaset iskevät. Kun tassujen polkuanturat näyttävät kuivilta, voi ihoa pehmittää tassuvoiteella. Talvisin lumi voi myös helposti paakkuuntua pitkiin tassukarvoihin. Tassuvoide ennaltaehkäisee lumipallojen muodostumista. Lisäksi tassuvoidetta voi käyttää kirsun kosteuttamiseen, jos esimerkiksi kirsu kuivuu tai kesii. Tummeli PET -tassuvoide sisältää lapin metsistä käsin kerättyä pihkauutetta.

Huolehdi myös suuhygieniasta

Paras tapa ennaltaehkäistä koiran hammaskiveä on pestä koiran hampaat päivittäin. Hyvänä apuna pesussa on Tummeli PET hammastahna, joka maistuu herkulliselta ja helpottaa hampaiden pesua. Koirat ja kissat kannattaa jo pentuna totuttaa hampaiden harjaukseen. Tummeli PET hammastahna sopii myös kissoille. Hammastahnassa on herkullinen paahtopaistin aromi. Tummeli PET hygieniatuotteet valmistetaan Heinävedellä, ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus.